Asuntokaupan tarkastukset

Osto- tai myyntivaiheessa kannattaa teettää laadukas tarkastus, jotta välityt ongelmilta jälkikäteen. Laadukas kuntotarkastus on sekä myyjän että ostajan etu.

 

 

Katso alta asuntokaupan tutkimukseen kuuluvat palvelut

Kuntotarkastus

Kuntotarkastuksessa pyritään selvittämään rakennuksen kunto silmämääräisellä ja aistinvaraisella tarkistuksella sekä kosteusmittauksien avulla. Kuivuneet vanhat kosteus- tai vesivahingot jotka mahdollisesti piileskelevät rakenteiden sisällä saattavat olla vaikeita löytää kartoitusvaiheessa ilman rakenneavauksia, jonka takia tärkeä osa kartoituksesta on myös talon historian selvittäminen, käyttäjien kokemukset sekä riskien arviointi. Kuntokartoitukset tehdään objektiivisesti, jotta se antaisi mahdollisimman selkeän kuvan kohteesta.

Riitatapaukset

Riitatapauksissa annamme puolueettoman lausunnon rakennuksen tai rakenneosan kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Kosteuskartoitus

Kosteuskartoituksessa pyritään selvittämään asunnon kunto silmämääräisellä tarkistuksella sekä kosteusmittauksien avulla. Kuivuneet vanhat kosteus- tai vesivahingot jotka mahdollisesti piileskelevät rakenteiden sisällä saattavat olla vaikeita löytää kartoitusvaiheessa, jonka takia tärkeä osa kartoituksesta on myös käyttäjien kokemukset sekä riskien arviointi. Kuntokartoitukset tehdään objektiivisesti jotta se antaisi mahdollisimman selkeän kuvan kohteesta.

Energiatodistukset

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa.

Energiatodistus vaaditaan pientalon myynnin ja vuokrauksen yhteydessä. Laadimme energiatodistuksia myös kerros- ja rivitaloihin sekä laadimme energiaselvityksiä uudisrakentamisen yhteydessä.