fbpx

Riitatapausten tutkimukset

Varaa tapaaminen

Huolestuttaako homeasiat, kummastuttaako kotisi tai taloyhtiön kosteus- tai kuntotutkimus?

Investigolta saat puolueetonta ja ammattitaitoista palvelua.

Riitatapausten tutkimukset

Meiltä Investigolta saa apua ongelmatilanteen ratkaisemiseen. Me tutkimme rakennuksen huolellisesti ja selvitämme mahdolliset piilovirheet rakennuksesta ja rakenteista yksityiskohtaisesti.

Sisäilman ongelmat voivat johtua useista tekijöistä kuten kastuneista tai homeisista rakenteista, haitta-aineista, kuitupäästöistä tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Sisäilmaston ongelmat ovat usein monen tekijän summa eikä välttämättä mikään yksinkertainen palapeli.

Sisäilmaongelmia havaittaessa on ryhdyttävä mahdollisimman nopeasti toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi. Myyjää on reklamoitava välittömästi, kun ongelma tai virhe-epäily havaitaan. Myyjälle on annettava mahdollisuus selvittää ongelma oman asiantuntijansa toimesta. Reklamaatio ja vaatimukset on esitettävä asunnon tai kiinteistön myyjälle todisteellisesti varsin lyhyessä ajassa. Varminta on hoitaa vaatimukset perille 3 – 4 kuukauden reklamaatioajassa virheen havaitsemisesta.

Erityisen tärkeää ongelmia ratkaistaessa on käyttää sellaista asiantuntijaa, jolla on riittävä osaaminen, kokemus ja koulutus sisäilmaongelmien ratkaisusta ja tutkijan on voitava antaa selkeä ja luotettava lausunto mahdollisesta terveyshaittaa aiheuttavista tekijöistä.

Meillä Investigolla on pitkä kokemus rakennusten ja sisäilmaongelmien tutkimuksesta ja ratkaisemisesta. Meillä on myös RTA (rakennusterveysasiantuntija) pätevyys altistumisolosuhteiden arviointiin, ja terveystarkastaja voi käyttää asiakirjojamme terveyshaitan arvioinnissa.

Jos yhteisymmärrystä sisäilmaongelmasta tai havaituista virheistä ei saada, riidat voidaan ratkaista käräjäoikeudessa. Vielä käräjäoikeudessakin osapuolet voivat pyytää asian ratkaisemista tuomioistuinsovittelussa, joka on täysimittaista käräjäoikeudenkäyntiä huomattavasti nopeampi ja edullisempi tapa ratkaista riitatilanne.

Investigo on myös toiminut lukuisia kertoja asiantuntijatodistajana oikeudessa.

Palveluita toteutamme mm.
Seuraavilla alueilla

Vaasa ja Pohjanmaa

Riitatapausten tutkimukset Vaasa

Etelä-Pohjanmaa

Riitatapausten tutkimukset Seinäjoki

Ahvenanmaa

Riitatapausten tutkimukset Maarianhamina

Hekin luottavat meihin

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
jo vuodesta 2015

Tutkittuja kohteita on jo yli 6 700. Asiakkaitamme ovat mm. kaupungit, kunnat, isännöitsijät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat, viranomaiset, yritykset ja yksityishenkilöt. Laajan asiakaskuntamme ansiosta saamme onneksemme tutkia hyvinkin erilaisia kohteita.

Katso myös muut palvelut

Lämpökuvaukset

Lämpökameralla on mahdollista paikallistaa ilmavuotoja sekä selvittää puuttuuko rakenteesta eristettä.

Asbesti- ja haitta-ainetutkimukset

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella selvitetään, missä rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja haitallisia aineita sekä rakennusmateriaaleja.

Valvonta ja projektinjohto

Rakennusteknisen valvonnan palvelumme varmistaa, että kohde toteutetaan hyvän rakennustavan, nykymääräysten sekä suunnitelmien mukaisesti.

Asuntokaupan kosteuskartoitus

Kosteuskartoituksessa pyritään selvittämään asunnon kunto silmämääräisellä tarkistuksella sekä kosteusmittauksien avulla.

Lue lisää aiheesta

Odottamattomia ongelmia asuntokaupan jälkeen! Mitä tehdä?

Uusi koti on hankittu, mutta kaupanteon jälkeen havaitaan outoja hajuja tai selvää oireilua rakennuksessa oleillessa. Rakennuksen todellinen kunto ja sisäilmaston terveellisyys alkavat todella huolestuttaa uusia omistajia ja mieleen tulee, onko

Uusi koti on hankittu, mutta kaupanteon jälkeen havaitaan outoja hajuja tai selvää oireilua rakennuksessa oleillessa. Rakennuksen todellinen kunto ja sisäilmaston

Tilaa palvelu

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.