fbpx

Riitatapausten tutkimukset

Varaa tapaaminen

Huolestuttaako homeasiat, kummastuttaako kotisi tai taloyhtiön kosteus- tai kuntotutkimus?

Investigolta saat puolueetonta ja ammattitaitoista palvelua.

Riitatapausten tutkimukset

Meiltä Investigolta saa apua ongelmatilanteen ratkaisemiseen. Me tutkimme rakennuksen huolellisesti ja selvitämme mahdolliset piilovirheet rakennuksesta ja rakenteista yksityiskohtaisesti.

Sisäilman ongelmat voivat johtua useista tekijöistä kuten kastuneista tai homeisista rakenteista, haitta-aineista, kuitupäästöistä tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Sisäilmaston ongelmat ovat usein monen tekijän summa eikä välttämättä mikään yksinkertainen palapeli.

Sisäilmaongelmia havaittaessa on ryhdyttävä mahdollisimman nopeasti toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi. Myyjää on reklamoitava välittömästi, kun ongelma tai virhe-epäily havaitaan. Myyjälle on annettava mahdollisuus selvittää ongelma oman asiantuntijansa toimesta. Reklamaatio ja vaatimukset on esitettävä asunnon tai kiinteistön myyjälle todisteellisesti varsin lyhyessä ajassa. Varminta on hoitaa vaatimukset perille 3 – 4 kuukauden reklamaatioajassa virheen havaitsemisesta.

Erityisen tärkeää ongelmia ratkaistaessa on käyttää sellaista asiantuntijaa, jolla on riittävä osaaminen, kokemus ja koulutus sisäilmaongelmien ratkaisusta ja tutkijan on voitava antaa selkeä ja luotettava lausunto mahdollisesta terveyshaittaa aiheuttavista tekijöistä.

Meillä Investigolla on pitkä kokemus rakennusten ja sisäilmaongelmien tutkimuksesta ja ratkaisemisesta. Meillä on myös RTA (rakennusterveysasiantuntija) pätevyys altistumisolosuhteiden arviointiin, ja terveystarkastaja voi käyttää asiakirjojamme terveyshaitan arvioinnissa.

Jos yhteisymmärrystä sisäilmaongelmasta tai havaituista virheistä ei saada, riidat voidaan ratkaista käräjäoikeudessa. Vielä käräjäoikeudessakin osapuolet voivat pyytää asian ratkaisemista tuomioistuinsovittelussa, joka on täysimittaista käräjäoikeudenkäyntiä huomattavasti nopeampi ja edullisempi tapa ratkaista riitatilanne.

Investigo on myös toiminut lukuisia kertoja asiantuntijatodistajana oikeudessa.

Hekin luottavat meihin

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
jo vuodesta 2015

Tutkittuja kohteita on jo yli 6 000. Asiakkaitamme ovat mm. kaupungit, kunnat, isännöitsijät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat, viranomaiset, yritykset ja yksityishenkilöt. Laajan asiakaskuntamme ansiosta saamme onneksemme tutkia hyvinkin erilaisia kohteita.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Investigoon. He ovat ammattilaisia, jotka tarjoavat asiakkailleen laajoja tutkimuksia. Dokumentointi on laadukas ja se antaa myös vähemmän asiaan perehtyneelle käsityksen tilanteesta. Heidän toimenpide-ehdotuksensa ovat realistisia ja suoritettavissa olevia.”

Johan Nordström
Kiinteistöpäällikkö, Maarianhaminan Kaupunki

“Sisäilmakorjauskohteissa urakoitsijan roolissa arvostamme Investigon asiantuntemusta ja laajaa osaamista. Yhteistyössä suoritetuissa kohteissamme voimme täydentää toistemme osaamista, jolloin asiakkaille tarjottava palvelu on huippulaatuista ja kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä tehtyyn työhön.”

Jonas Wester
Yrittäjä, VV-kuivaus Vaasa Oy

“Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä Investigo Oy:n palveluihin. Erityisesti on kiitelty joustavaa palvelua, sekä perusteellisia raportteja, jotka ovat helppolukuisia ja selkeitä. Erityisenä plussana se, että raportit saa sekä suomeksi että ruotsiksi. Voin suositella Investigo Oy:tä kunto- ja kosteuskartoituksen laatijaksi asuntokauppaan.”

Johannes Heikkilä
Kiinteistövälittäjä, Optima LKV

“Ammattitaitoinen, asiantunteva, neuvova ja asiakkaat huomioiva. Helposti tavoitettava. Selkeä ja kattava raportointi suosituksineen. Asiakkaat kehuneet kartoittajien toimintaa ja opastusta.”

Mika Kytöharju
Isännöitsijä, Vaasan Taloasema

Katso myös muut palvelut

Lämpökuvaukset

Lämpökameralla on mahdollista paikallistaa ilmavuotoja sekä selvittää puuttuuko rakenteesta eristettä.

Asbesti- ja haitta-ainetutkimukset

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella selvitetään, missä rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja haitallisia aineita sekä rakennusmateriaaleja.

Valvonta ja projektinjohto

Rakennusteknisen valvonnan palvelumme varmistaa, että kohde toteutetaan hyvän rakennustavan, nykymääräysten sekä suunnitelmien mukaisesti.

Asuntokaupan kosteuskartoitus

Kosteuskartoituksessa pyritään selvittämään asunnon kunto silmämääräisellä tarkistuksella sekä kosteusmittauksien avulla.

Lue lisää aiheesta

Odottamattomia ongelmia asuntokaupan jälkeen! Mitä tehdä?

Uusi koti on hankittu, mutta kaupanteon jälkeen havaitaan outoja hajuja tai selvää oireilua rakennuksessa oleillessa. Rakennuksen todellinen kunto ja sisäilmaston terveellisyys alkavat todella huolestuttaa