fbpx

Kuntoarviot

Varaa tapaaminen

Huolestuttaako homeasiat, kummastuttaako kotisi tai taloyhtiön kosteus- tai kuntotutkimus?

Investigolta saat puolueetonta ja ammattitaitoista palvelua.

Kuntoarviot

Kuntoarvion avulla selvitetään taloyhtiön rakenteiden ja sen järjestelmien kunto, pääasiassa rakenteita rikkomatta menetelmin, jotta korjaustarpeiden ajankohdat ja niistä aiheutuvat kustannukset on mahdollista määritellä. Kuntoarvioon kuuluu yleensä myös pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma. Kuntoarvioon voidaan sisällyttää myös asukaskysely, jonka avulla selvitetään asukkaiden eri vuodenaikoina tekemiä havaintoja tai puutteita.

Kuntoarvio tulisi teettää säännöllisin väliajoin, jotta taloyhtiön hallitus ja osakkaat saavat kattavan kuvan taloyhtiön kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Kuntoarvion avulla tarvittavat korjaustoimenpiteet on mahdollista jaksottaa, jotta niistä aiheutuvat kustannukset eivät kasvaisi kerralla kohtuuttomasti. Kuntoarvio antaa paitsi nykyisille, mutta myös tuleville osakkaille, arvokasta tietoa odotettavissa olevista remonttitarpeista. Erityisesti asunnonostotilanteessa kuntoarvio on oleellinen asiakirja, jonka avulla voidaan välttää mahdollisia yllätyksiä ja monia riitatilanteita.

Kun taloyhtiön hallitus on päättänyt kuntoarvion teettämisestä, isännöitsijä yleensä tilaa kuntoarvion. Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää taloyhtiöiltä vuosittain päivitettävää kunnossapitosuunnitelmaa, josta selviää kiinteistön tekninen kunto ja ennakoidut korjaukset seuraavalle viidelle vuodelle. Kuntoarvio on ennen kaikkea työkalu kiinteistön arvon säilyttämiseksi kunnossapito-ohjelman avulla.

Palveluita toteutamme mm.
Seuraavilla alueilla

Vaasa ja Pohjanmaa

Kuntoarviot Vaasa

Etelä-Pohjanmaa

Kuntoarviot Seinäjoki

Ahvenanmaa

Kuntoarviot Maarianhamina

Hekin luottavat meihin

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
jo vuodesta 2015

Tutkittuja kohteita on jo yli 6 700. Asiakkaitamme ovat mm. kaupungit, kunnat, isännöitsijät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat, viranomaiset, yritykset ja yksityishenkilöt. Laajan asiakaskuntamme ansiosta saamme onneksemme tutkia hyvinkin erilaisia kohteita.

Hinnasto

Kuntoarviot

Tilaa palvelu

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Katso myös muut palvelut

RTA-palvelut

Terveydensuojelulain mukaan terveydensuojeluviranomainen voi käyttää ulkopuolista asiantuntija avuksi, kun epäillään sisäilmaongelmaa tai on muita rakennusterveyteen liittyviä ongelmia.

Kuntotutkimukset

Kuntotutkimuksella selvitetään rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kunto.

Lämpökuvaukset

Lämpökameralla on mahdollista paikallistaa ilmavuotoja sekä selvittää puuttuuko rakenteesta eristettä.

Asbesti- ja haitta-ainetutkimukset

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella selvitetään, missä rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja haitallisia aineita sekä rakennusmateriaaleja.

Lue lisää aiheesta

Miksi kuntoarvio on taloyhtiölle tärkeää?

Kuntoarvion avulla selvitetään taloyhtiön rakenteiden ja sen järjestelmien kunto, pääasiassa rakenteita rikkomattomin menetelmin, jotta korjaustarpeiden ajankohdat ja niistä aiheutuvat kustannukset on mahdollista määritellä. Kuntoarvioon kuuluu yleensä myös pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma.

Kuntoarvion avulla selvitetään taloyhtiön rakenteiden ja sen järjestelmien kunto, pääasiassa rakenteita rikkomattomin menetelmin, jotta korjaustarpeiden ajankohdat ja niistä aiheutuvat kustannukset

Tilaa palvelu

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.