fbpx

Riskirakenteiden kuntotutkimus

Kysy asiantuntijalta

Epäiletkö talossasi olevan hometta? Vieras haju? Oireilevatko ihmiset?

Tutkimme, suunnittelemme ja valvomme

Onko omistamassasi kiinteistössä riskirakenteita, joiden kunto tai laskennallinen käyttöikä alkaa olla lopuillaan? Vai harkitsetko sellaisen kiinteistön ostamista, mutta asuntokaupan kuntotarkastukseen niiden tutkimista ei sisältynyt? 

Investigon räätälöimillä riskirakenteiden tutkimuspaketeilla voit täydentää aiempia kuntotarkastuksia tai kohdentaa tarkempia tutkimuksia juuri sinun kiinteistösi ikä, tarpeet ja riskit huomioiden. Lue lisää sivun alaosasta, minkä kokoisia rakenneavaukset ovat  ja miten niiden jäljet paikataan. 

Palveluita toteutamme mm.
Seuraavilla alueilla

Vaasa ja Pohjanmaa

Riskirakenteiden kuntotutkimus Vaasa

Etelä-Pohjanmaa

Riskirakenteiden kuntotutkimus Seinäjoki

Ahvenanmaa

Riskirakenteiden kuntotutkimus Maarianhamina

Valesokkeli

Valesokkeli on tyypillinen riskiratkaisu 1960–1990 rakennetuissa rakennuksissa. Valesokkelin alueella ulkoseinien puurakenteet ovat hyvin lähellä ympäröivää maanpintaa tai jopa sen alapuolella. Valesokkeliin liittyy kosteusteknisiä riskejä ja rakennetyypin laskennallinen käyttöikä on noin 40 vuotta. Mikäli kiinteistön valesokkelin käyttöikä on päättynyt tai lähenee loppuaan, on rakennetyypille syytä suorittaa tutkimuksia mahdollisten vaurioiden, korjaustarpeen tai elinkaaritilanteen selvittämiseksi. Lisätietoa ja valesokkelin riskirakennekortin löydät blogistamme.

Valesokkelirakenteen tutkimus

839 €

Puukoolattu alapohjarakenne

Puukoolattu alapohjarakenne on tyypillinen rakennetyyppi 1960–1990 rakennetuissa rakennuksissa. Kyseessä on maanvaraisen betonilaatan päälle tehty puurakenteinen tuulettumaton alapohjarakenne, jonka tekninen käyttöikä on noin 40 vuotta. Mikäli kiinteistösi alapohjarakenteen käyttöikä on päättynyt tai lähenee loppuaan, on rakennetyypille syytä suorittaa tutkimuksia mahdollisten vaurioiden, korjaustarpeen tai elinkaaritilanteen selvittämiseksi. Lisätietoa ja puukoolatun alapohjarakenteen riskirakennekortin löydät blogistamme.

Puukoolatun alapohjarakenteen tutkimus

839 €

Heikosti tuulettuva yläpohja

Yläpohjarakenteen on tarkoitus tuulettua eristetilan ja vesikaton välillä. Tuulettuvuus on usein järjestetty räystäslaudoituksen välyksistä tai erillisillä säleiköllä.  Lisätietoa heikosti tuulettuvasta yläpohjarakenteesta löydät blogistamme.

Heikosti tuulettuvan yläpohjarakenteen tutkimus

762 €

Maanvastainen, sisäpuolelta eristetty seinärakenne

Maanvastaisilla rakenteilla on riski altistua maaperäiselle kosteusrasitukselle. Maaperän kosteuspitoisuus on yleisesti lähes 100 %, jolloin kosteuden siirtyminen rakenteeseen on todennäköistä, mikäli kosteudeneristeet eivät ole kunnossa. Sisäpuolelta eristettyjen maanvastaisten rakenteiden kuntoa ja elinkaaritilannetta voidaan tarkastella kuntotutkimusmenetelmien avulla. Lisätietoa kyseisestä riskirakenteesta löydät blogistamme. 

Maanvastaisen, sisäpuolelta eristetyn ulkoseinärakenteen tutkimus

839 €

Tuulettumaton tiiliverhoiltu ulkoseinä

Tuulettumattomalla tiiliverhoilulla ulkoseinällä tarkoitetaan ulkoseinää, jossa ei ole asianmukaista tuuletusvälystä tiilimuurauksen ja eristetilan välissä, tai tuuletusvälys on täyttynyt esimerkiksi laastipurseilla seinää muurattaessa. Tämän rakenteen riski on, että sisäilman kosteus tiivistyy eristetilan ja julkisivumuurauksen väliin, eikä pääse tuulettumaan pois, aiheuttaen rakenteen vaurioitumista. Lisätietoja kyseisestä riskirakenteesta löydät blogistamme. 

Tuulettumattoman ulkoseinärakenteen tutkimus

762 €

Lattiapinnan alapuolelta lähtevä puurunkoinen väliseinä

Kyseisen riskirakenteen vaurioitumismekanismi on hyvin samankaltainen kuin valesokkelirakenteella. Rakenteeseen vaikuttaa maaperäinen kosteusrasitus ja osittainen mahdollinen kondenssikosteus sisäilman lämmöstä ja kosteudesta. Rakenteen vaurioitumista tai kosteusvaurion etenemistä voi olla vaikea havaita pintoja rikkomatta, sillä puurakenteet voivat olla kymmeniä senttejä lattiapinnan alapuolella. Lisätietoja kyseisestä riskirakenteesta löydät blogistamme. 

Väliseinärakenteen tutkimus

839 €

Sisäilmapaketti

Huolettaako rakennuksen sisäilman laatu? Aistitko siellä outoja, epämiellyttäviä hajuja? Kärsittekö määrittelemättömistä silmä- tai hengitystieoireista?

Tiesitkö, että home tai mikrobit eivät ole ainoita sisäilmaongelmien aiheuttajia?  Sisäilmaongelmia esiintyy valitettavasti myös uudehkoissa rakennuksissa.

Investigo tarjoaa sisäilmapaketin, jolla voidaan määrittää sisäilman laatua pintoja rikkomattomilla menetelmillä. Sisäilmasta mitataan pölyn koostumusta, sisäilman mikrobeja ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC). Sisäilmapaketti voidaan räätälöidä juuri teidän kohteeseenne parhaiten soveltuvaksi kokonaisuudeksi.  

Perustason sisäilmapaketti

690 €

mies joka pitää nenästä kiinni

Rakenneavaukset ja niiden paikkaaminen

Silmämääräistä tarkastusta ja näytteenottoa varten tehtävä rakenneavaus vaatii sen verran ison reiän, että työskentely alueella onnistuu. Reiän koko voi olla n. 300 x 300 mm. Rakenneavauksen koko riippuu rakennetyypistä ja tilanteesta. Rakenneavaukset paikataan tilaläpisesti esimerkiksi teippaamalla tai peitelevyllä. 

Hinnat sisältävät alv 24 %. Hintoihin voidaan lisätä kilometrikorvaus 0,97 €/km.

 

Katso myös muut palvelut

Lämpökuvaukset

Lämpökameralla on mahdollista paikallistaa ilmavuotoja sekä selvittää puuttuuko rakenteesta eristettä.

Energiatodistukset

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa.

Riitatapausten tutkimukset

Riitatapauksissa annamme puolueettoman lausunnon rakennuksen tai rakenneosan kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Kuntotutkimukset

Kuntotutkimuksella selvitetään rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kunto.

Lue lisää aiheesta

Koska kuntotarkastus kannattaa teettää?

Kuntotarkastus on rakennusalan asiantuntijan suorittama tekninen arvio kohteen kunnosta, huolto- ja korjaustarpeista sekä riskirakenteista tarkastushetkellä. Se perustuu kuntotarkastajan kohteessa tekemiin havaintoihin, kohteen käyttäjän haastatteluihin, sekä rakennepiirustuksista ja muista kohdetta koskevista

Kuntotarkastus on rakennusalan asiantuntijan suorittama tekninen arvio kohteen kunnosta, huolto- ja korjaustarpeista sekä riskirakenteista tarkastushetkellä. Se perustuu kuntotarkastajan kohteessa tekemiin

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun
yhteyttä mahdollisimman pian!

Ymmärrys alkaa
perusteellisesta
tutkimuksesta

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tilaa palvelu

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.