fbpx

Energiatodistukset

Varaa tapaaminen

Huolestuttaako homeasiat, kummastuttaako kotisi tai taloyhtiön kosteus- tai kuntotutkimus?

Investigolta saat puolueetonta ja ammattitaitoista palvelua.

Energiatodistus

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa.

Energiatodistuksen avulla voidaan vertailla eri rakennusten energiatehokkuuksia.  Vertailun kohteena on siten vain itse rakennus, eivät rakennuksen sen hetkiset käyttäjät energiankulutustottumuksineen. Energiatodistuksessa ilmoitettu energiatehokkuusluokka perustuu laskettuun kulutukseen Manner-Suomessa, mutta Ahvenanmaalla energialuokka pohjautuu todelliseen kulutukseen. Lisäksi energiatodistus sisältää ammattilaisten laatimia säästösuosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi.

Lain mukaan energiatodistus tarvitaan rakennuksen, huoneiston tai niiden hallintaoikeuden myynnin tai vuokraamisen yhteydessä. Myynti- tai vuokrausilmoituksessa tulee olla kohteen energiatehokkuusluokka. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) valvoo tämän noudattamista. Jos tämä tieto puuttuu, voi ARA lähettää myyjälle kehotuksen asian korjaamiseksi määräajan kuluessa. Tarvittaessa ARA voi tehostaa käskypäätöstä uhkasakolla.

On vain harvoja poikkeustapauksia, jolloin energiatodistuksen hankkiminen ei ole lain mukaan pakollista, esim.:

  • Rakennus on alle 50m2,
  • Rakennus on tarkoitettu loma-asumiseen eikä sitä käytetä majoituselinkeinon harjoittamiseen.
  • Kyseessä on väliaikainen rakennus, jonka käyttöikä on enintään 2 vuotta.

 

Mietitkö kiinteistösi myyntiä ja energiatodistuksen hankintaa? Meiltä saat energiatodistukset kätevästi kuntotarkastuksen yhteydessä. Suosittelemme teettämään kuntotarkastuksen ja energiatodistuksen jo myyntiinlaittovaiheessa. Hyvät taustatiedot rakennuksesta helpottavat myyntiä ja ostopäätöksen syntymistä. Lisäksi ajoissa hankittu todistus täyttää energiatodistuslain vaatimukset koko myyntiprosessin aikana, riippumatta siitä käytätkö kiinteistövälittäjän palveluita tai et.

Hekin luottavat meihin

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
jo vuodesta 2015

Tutkittuja kohteita on jo yli 6 000. Asiakkaitamme ovat mm. kaupungit, kunnat, isännöitsijät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat, viranomaiset, yritykset ja yksityishenkilöt. Laajan asiakaskuntamme ansiosta saamme onneksemme tutkia hyvinkin erilaisia kohteita.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Investigoon. He ovat ammattilaisia, jotka tarjoavat asiakkailleen laajoja tutkimuksia. Dokumentointi on laadukas ja se antaa myös vähemmän asiaan perehtyneelle käsityksen tilanteesta. Heidän toimenpide-ehdotuksensa ovat realistisia ja suoritettavissa olevia.”

Johan Nordström
Kiinteistöpäällikkö, Maarianhaminan Kaupunki

“Sisäilmakorjauskohteissa urakoitsijan roolissa arvostamme Investigon asiantuntemusta ja laajaa osaamista. Yhteistyössä suoritetuissa kohteissamme voimme täydentää toistemme osaamista, jolloin asiakkaille tarjottava palvelu on huippulaatuista ja kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä tehtyyn työhön.”

Jonas Wester
Yrittäjä, VV-kuivaus Vaasa Oy

“Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä Investigo Oy:n palveluihin. Erityisesti on kiitelty joustavaa palvelua, sekä perusteellisia raportteja, jotka ovat helppolukuisia ja selkeitä. Erityisenä plussana se, että raportit saa sekä suomeksi että ruotsiksi. Voin suositella Investigo Oy:tä kunto- ja kosteuskartoituksen laatijaksi asuntokauppaan.”

Johannes Heikkilä
Kiinteistövälittäjä, Optima LKV

“Ammattitaitoinen, asiantunteva, neuvova ja asiakkaat huomioiva. Helposti tavoitettava. Selkeä ja kattava raportointi suosituksineen. Asiakkaat kehuneet kartoittajien toimintaa ja opastusta.”

Mika Kytöharju
Isännöitsijä, Vaasan Taloasema

Hinnasto

Energiatodistukset

(Mikäli asianmukaisia piirustuksia löytyy)

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%. Hinnat ovat voimassa 31.12.2023 asti.

Tilaa palvelu

Hidden
Max. tiedoston koko: 1 GB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Omakotitalo

450 €

Omakotitalo, kuntotarkastuksen yhteydessä

295 €

Muut rakennukset

Katso myös muut palvelut

Kiinteistökaupan kuntotarkastus

Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja myös alueesta, jolla kiinteistö sijaitsee.

Lämpökuvaukset

Lämpökameralla on mahdollista paikallistaa ilmavuotoja sekä selvittää puuttuuko rakenteesta eristettä.

Riitatapausten tutkimukset

Riitatapauksissa annamme puolueettoman lausunnon rakennuksen tai rakenneosan kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Kuntotutkimukset

Kuntotutkimuksella selvitetään rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kunto.

Lue lisää aiheesta

Energiatodistus- koska sitä tarvitaan ja mitä sillä tehdään?

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa. Energiatodistuksen avulla voidaan vertailla eri rakennusten energiatehokkuuksia. Vertailun kohteena on siten vain itse