fbpx

Energicertifikat

Boka tid

Är du orolig för mögelfrågor eller är du fundersam över konditionen av ditt hem eller husbolag?

Från Investigo får du objektiva och professionella tjänster.

Energicertifikat

Ett energicertifikat är ett verktyg för att jämföra och förbättra byggnaders energiprestanda vid försäljning och uthyrning.

Ett energicertifikat är ett verktyg för att jämföra och förbättra byggnaders energiprestanda vid försäljning och uthyrning. Certifikatet ger viktig och tillförlitlig information som är bra att ha till hands när det är dags att fatta köpbeslut – för många av oss det största köp vi någonsin gör. Energicertifikatet innehåller dessutom rekommendationer som utarbetats av professionella i branschen och som hjälper oss att förbättra energieffektiviteten. På fasta Finland baserar sig energicertifikatet på enligt en teoretisk beräkning av byggnadens energiprestanda, men på Åland baserar det sig på den verkliga förbrukningen.

Energicertifikat krävs enligt lag då en byggnad eller lägenhet skall säljas eller hyras ut. I försäljnings- eller uthyrningsannonsen skall objektets energieffektivitetsklass skrivas ut. Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet (ARA) övervakar att detta följs. Om informationen fattas, kan ARA skicka ut en uppmaning att detta skall åtgärdas. Om det inte åtgärdas inom utsatt tid, kan böter ges.

Det finns vissa fall, då energicertifikat inte krävs enligt lagen. Dessa är t.ex.:

• Om byggnaden är under 50m2,
• Om byggnaden är en fritidsbostad och inte används för inkvarteringsnäring.
• Om byggnaden är tillfällig, vars livslängd är högst 2 år.

Funderar du på att sälja din fastighet och skaffa energicertifikat? Från oss får du behändigt energicertifikatet i samband med konditionsgranskningen. Vi rekommenderar att göra konditionsgranskningen och energicertifikatet redan då byggnaden sätts till försäljning. Bra bakgrundsuppgifter underlättar försäljningen och köpebeslutet. Därtill uppfyller man energicertifikatslagens krav under hela försäljningsprocessen då man skaffat energicertifikatet i tid, oavsett om man använder en mäklare eller ej.

De litar också på oss

Tusentals nöjda kunder sedan 2015

Vi har redan över 6 000 objekt. Våra kunder utgörs bl.a. av städer, kommuner, disponenter, bostadsaktiebolag, fastighetsägare, myndigheter, företag och privatpersoner. Tack vare vår breda kundkrets får vi lyckligtvis i uppdrag att kontrollera många olika slags objekt.

“Våra kunder har varit nöjda med Investigo Ab:s tjänster. Speciellt har man varit nöjd över den flexibla betjäningen och grundliga rapporter som är lättlästa och tydliga. Ett speciellt plus är att man får rapporterna både på finska och svenska. Jag kan rekommendera Investigo Ab vid konditionsgranskningar och fuktkartläggningar vid bostadsaffärer.”

Johannes Heikkilä
Fastighetsmäklare, Optima LKV

”Vi är väldigt nöjda med Investigo de är professionella entreprenörer som tillhandahåller sina kunder omfattande undersökningar. Dokumentationen är väldigt bra och ger även de som inte är insatta i ärendet snabbt en uppfattning om hur läget är.
Åtgärdsförslagen som de presenterar är realistiska och genomförbara.”

Johan Nordström
Fastighetschef, Mariehamns Stad

“Proffessionell, sakkunnig, anvisande och tar kunder i beaktande. Lätt att nå. Klara och omfattande rapportering med rekommendationer. Kunderna har berömt kartläggarnas verksamhet och instruktioner.”

Mika Kytöharju
Disponent, Vaasan Taloasema

“I inomhusluftsreparations-objekt uppskattar vi som byggnadsentreprenör Investigos sakunnighet och breda kunnande. I vårt samarbete vid utförda objekt kan vi komplettera varandras kunnande, varpå tjänsten som erbjuds åt kunden är av toppenkvalitet och alla parter kan vara nöjda av det utförda arbetet.”

Jonas Wester
Företagare, VV-kuivaus Vaasa Oy

Prislista

Energicertifikat

(Om krävda ritningar finns)

Alla priser innehåller moms 24%. Priserna är i kraft till 31.12.2023.

Beställ tjänsten

Hidden
Max filstorlek: 1 GB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Egnahemshus

450 €

Egnahemshus, i samband med konditionsgranskning

295 €

Andra byggnader

Se även andra tjänster

Konditions­granskning vid fastighetsaffär

Konditionsgranskningen baserar sig på konditionsgranskarens observationer, användarnas erfarenheter samt på ritningar och andra dokument som finns tillgängliga om objektet.

Värmefotografering

Via värmefotografering får Ni en unik översyn av Ert hus.

Undersökningar vid tvister

I dessa fall undersöks byggnaden noggrant och möjliga dolda fel i byggnaden eller konstruktioner reds ut i detalj.

Konditions-
undersökning

I en konditionsundersökning reder vi ut byggnadens fukt- och inomhusluftstekniska kondition.

Läs mer om ämnet

Energikrisen, gör inte samma fel som på 1970-talet!

År 1973 hade vi energikris i världen, som fick sin början då arabländerna attackerade Israel. I Finland hamnade man därför år 1973 att starta