fbpx

Konditionsundersökning

Boka tid

Är du orolig för mögelfrågor eller är du fundersam över konditionen av ditt hem eller husbolag?

Från Investigo får du objektiva och professionella tjänster.

Konditionsundersökning

I en konditionsundersökning reder vi ut byggnadens fukt- och inomhusluftstekniska kondition. En helhetsomfattande konditionsundersökning innehåller även ventilationssystemets konditionsundersökning.

Som grund för dessa undersökningar är Miljöministeriets ympäristöopas 2016 (kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus-opas).

Vi kan även skräddarsy en konditionsundersökning just till Ert behov, om behovet t.ex. är att utreda bara en viss konstruktions eller byggnadsdels kondition eller fukttekniska funktion.

Meningen med konditionsundersökningen är att få all information om byggnaden eller konstruktionen till ett lättförståeligt paket. Omfattningen och orsaken av möjliga skador reds ut. Ett åtgärdsförslag ingår i rapporten. Åtgärdsförslaget är en förklaring på hur man ska åtgärda skadorna samt hindra dessa att uppstå på nytt.

Vi tillhandahåller tjänster
inom bland annat följande områden

Vasa och Österbotten

Konditionsundersökning Vasa

Södra Österbotten

Konditionsundersökning Seinäjoki

Åland

Konditionsundersökning Mariehamn

De litar också på oss

Tusentals nöjda kunder sedan 2015

Vi har redan över 6 700 objekt. Våra kunder utgörs bl.a. av städer, kommuner, disponenter, bostadsaktiebolag, fastighetsägare, myndigheter, företag och privatpersoner. Tack vare vår breda kundkrets får vi lyckligtvis i uppdrag att kontrollera många olika slags objekt.

Prislista

Konditionsundersökningar

Beställ tjänsten

Hidden
Hidden
Max filstorlek: 1 GB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fukt- och inomhuslufttekniska konditionsundersökningar,
mögelundersökning m.M.

I en konditionsundersökning reder vi ut byggnadens fukt- och inomhusluftstekniska kondition. En helhetsomfattande konditionsundersökning innehåller även ventilationssystemets konditionsundersökning. Som grund för dessa undersökningar är Miljöministeriets ympäristöopas 2016 (kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus-opas).

Se även andra tjänster

Konditions­granskning vid fastighetsaffär

Konditionsgranskningen baserar sig på konditionsgranskarens observationer, användarnas erfarenheter samt på ritningar och andra dokument som finns tillgängliga om objektet.

Luftäthetsmätningar

Vi erbjuder mätning av en byggnads lufttäthet, lokalisering av luftläckage, åtgärdsförslag vid brister, rapportering samt konsultering angående lufttäta konstruktionslösningar.

Fukthanterings­koordinator

En fukthanteringskoordinators uppgift är att övervaka hur fuktregleringen utförande under hela byggnadsprojektet.

RTA-tjänster

Enligt Hälsoskyddslagen kan utomstående sakkunniga anlitas som hjälp åt Hälsoskyddsmyndigheten när det gäller misstankar om inomhusluftproblem och andra byggnadshälsorelaterade problem.

Läs mer om ämnet

Understöd för avlägsnande av olägenheter på Åland

Visste du att privatpersoner som äger en bostadsbyggnad belägen inom landskapet Åland, kan få understöd för avlägsnande av hälsovådliga och miljömässiga olägenheter? Bostadsbyggnaderna skall

Beställ tjänsten

Hidden
Hidden
Max filstorlek: 1 GB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.