fbpx

Konditionsgranskning vid fastighetsaffär

Boka tid

Är du orolig för mögelfrågor eller är du fundersam över konditionen av ditt hem eller husbolag?

Från Investigo får du objektiva och professionella tjänster.

Konditionsgranskning vid fastighetsaffär

En konditionsgranskning är en teknisk bedömning av objektet kondition, underhålls- och reparationsbehov samt riskkonstruktionerna vid granskningstillfället, och denna utförs an en byggnadsteknisk sakkunnig person. Konditionsgranskningen baserar sig på konditionsgranskarens observationer, användarnas erfarenheter samt på ritningar och andra dokument som finns tillgängliga om objektet.

Vid en konditionsgranskning som utförs vid en fastighetsaffär, är det meningen att opartiskt berätta åt parterna om objektets byggnadstekniska kondition, reparationsbehov, skade- och hälsorisker samt ge ett åtgärdsförslag.

Investigo erbjuder både privatpersoner och företag konditionsgranskningar i samband med fastighetsaffärer. Vi satsar på kvalitet, så att man skall ha möjlighet att undvika tvister efter fastighetsaffären.

Vi erbjuder konditionsgranskningar i tre olika omfattningar på Fasta Finland, så att det skall finnas en passande omfattning åt alla. Konditionsgranskningarna baserar sig på KH-kortet. På Åland erbjuds konditionsgranskning i en omfattning enligt Ålands prislista.

Förberedelseinstruktioner inför en konditionsgranskning hittar du här:

De litar också på oss

Tusentals nöjda kunder sedan 2015

Vi har redan över 6 000 objekt. Våra kunder utgörs bl.a. av städer, kommuner, disponenter, bostadsaktiebolag, fastighetsägare, myndigheter, företag och privatpersoner. Tack vare vår breda kundkrets får vi lyckligtvis i uppdrag att kontrollera många olika slags objekt.

“Våra kunder har varit nöjda med Investigo Ab:s tjänster. Speciellt har man varit nöjd över den flexibla betjäningen och grundliga rapporter som är lättlästa och tydliga. Ett speciellt plus är att man får rapporterna både på finska och svenska. Jag kan rekommendera Investigo Ab vid konditionsgranskningar och fuktkartläggningar vid bostadsaffärer.”

Johannes Heikkilä
Fastighetsmäklare, Optima LKV

”Vi är väldigt nöjda med Investigo de är professionella entreprenörer som tillhandahåller sina kunder omfattande undersökningar. Dokumentationen är väldigt bra och ger även de som inte är insatta i ärendet snabbt en uppfattning om hur läget är.
Åtgärdsförslagen som de presenterar är realistiska och genomförbara.”

Johan Nordström
Fastighetschef, Mariehamns Stad

“Proffessionell, sakkunnig, anvisande och tar kunder i beaktande. Lätt att nå. Klara och omfattande rapportering med rekommendationer. Kunderna har berömt kartläggarnas verksamhet och instruktioner.”

Mika Kytöharju
Disponent, Vaasan Taloasema

“I inomhusluftsreparations-objekt uppskattar vi som byggnadsentreprenör Investigos sakunnighet och breda kunnande. I vårt samarbete vid utförda objekt kan vi komplettera varandras kunnande, varpå tjänsten som erbjuds åt kunden är av toppenkvalitet och alla parter kan vara nöjda av det utförda arbetet.”

Jonas Wester
Företagare, VV-kuivaus Vaasa Oy

Prislista

Granskning vid bostads– och fastighetsaffärer

Alla priser innehåller moms 24%. Priserna är i kraft tills vidare. 

Konditionsgranskning av egnahemshus

Beställ tjänsten

Hidden
Max filstorlek: 1 GB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Grundnivå

689 €

Omfattande nivå

1192 €

Omfattande nivå plus

2490 €

Granskning av lägenheter

Fuktkartläggning

229 €

Se även andra tjänster

Värmefotografering

Via värmefotografering får Ni en unik översyn av Ert hus.

Undersökningar vid tvister

I dessa fall undersöks byggnaden noggrant och möjliga dolda fel i byggnaden eller konstruktioner reds ut i detalj.

Konditions-
undersökning

I en konditionsundersökning reder vi ut byggnadens fukt- och inomhusluftstekniska kondition.

Energicertifikat

Ett energicertifikat är ett verktyg för att jämföra och förbättra byggnaders energiprestanda vid försäljning och uthyrning.

Läs mer om ämnet

Energikrisen, gör inte samma fel som på 1970-talet!

År 1973 hade vi energikris i världen, som fick sin början då arabländerna attackerade Israel. I Finland hamnade man därför år 1973 att starta