Sertifioitu rakennusterveysasiantuntija, mitä hän tekee ja miksi se on tärkeää?

Terveydensuojelulain mukaan terveydensuojeluviranomainen voi käyttää ulkopuolista asiantuntija avuksi, kun epäillään sisäilmaongelmaa tai on muita rakennusterveyteen liittyviä ongelmia. Tämä ulkopuolinen asiantuntija on silloin sertifioitu rakennusterveysasiantuntija (RTA). Mutta RTA:n käytöstä on etua myös yksityishenkilöille, yrityksille ja julkiselle sektorille, kun epäillään ongelmia rakennuksissa.

Rakennusterveysasiantuntijalla on pätevyys tutkia ja antaa lausunto terveyshaittaa aiheuttavista kemiallisista, fysikaalisista ja biologisista tekijöistä. Monipuolisen osaamisen ansiosta samalla voidaan tutkia rakenteiden yleistä kuntoa ja korjaustarvetta. Kokonaisvaltainen tutkimus antaa heti realistisemman kuvan tarvittavista toimenpiteistä tilanteen parantamiseksi.

Investigo Oy Ab:lla on jo kolme (kohta neljä) sertifioitua rakennusterveysasiantuntijaa. Teppo Tervo ja Niklas Mehtonen palvelevat manner-Suomessa ja Oscar Buss Ahvenanmaalla.

RTA-sertifikaatin saamiseksi vaaditaan sopiva korkeakoulututkinto, riittävä määrä kokemusta sekä 45 opintopisteen RTA-koulutus. Tämän jälkeen sertifikaattia saa hakea Eurofins Expert Servicelta.

Investigo Oy Ab on kosteus-, home- ja sisäilmaongelmiin erikoistunut yritys. Investigo ei myy korjauspalveluita eikä korjauksiin tarvittavia tuotteita, joten Investigon kiinnostus on pelkästään todentaa rakennuksen todellinen kunto sekä tarvittaessa löytää asiakkaalle sopivat korjausratkaisut, jotta rakennus on terveellinen ja turvallinen käyttäjilleen. Voimme myös auttaa korjaustöiden suunnittelussa, kilpailutuksessa ja valvonnassa.

Investigolla on toimipisteitä Vaasassa, Seinäjoella ja Maarianhaminassa, mutta toimialueemme on koko Suomessa. Puolueeton tutkimus ja raportointi auttavat tekemään oikeita saneerauspäätöksiä ja ratkomaan riitatapauksia.

Lue myös

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve

Kiinteistöhuollon kilpailutus tai sen selkäyttäminen

Energiatodistus- koska sitä tarvitaan ja mitä sillä tehdään?