fbpx

Sertifioitu rakennusterveysasiantuntija, mitä hän tekee ja miksi se on tärkeää?

Terveydensuojelulain mukaan terveydensuojeluviranomainen voi käyttää ulkopuolista asiantuntija avuksi, kun epäillään sisäilmaongelmaa tai on muita rakennusterveyteen liittyviä ongelmia. Tämä ulkopuolinen asiantuntija on sertifioitu rakennusterveysasiantuntija (RTA). Kokeneen RTA:n käytöstä on hyötyä myös yksityishenkilöille, yrityksille ja julkiselle sektorille, kun epäillään ongelmia rakennuksissa.

Rakennusterveysasiantuntijalla on pätevyys tutkia ja antaa lausunto terveyshaittaa aiheuttavista kemiallisista, fysikaalisista ja biologisista tekijöistä. Monipuolisen osaamisen ansiosta RTA voi samalla tutkia myös rakenteiden yleistä kuntoa ja korjaustarvetta. Kokonaisvaltainen tutkimus antaa välittömästi realistisemman kuvan tarvittavista toimenpiteistä tilanteen parantamiseksi.

Investigo Oy Ab:lla on jo neljä sertifioitua rakennusterveysasiantuntijaa. Teppo Tervo, Niklas Mehtonen ja Jouni Koivuniemi palvelevat manner-Suomessa ja Oscar Buss Ahvenanmaalla.

RTA-sertifikaattiin vaaditaan sopiva korkeakoulututkinto, riittävä määrä kokemusta sekä 45 opintopisteen laajuinen RTA-koulutus. Näiden ehtojen täyttymisen jälkeen sertifikaattia voi hakea Eurofins Expert Servicelta.

Investigo Oy Ab on kosteus-, home- ja sisäilmaongelmiin erikoistunut yritys. Investigo ei myy korjauspalveluita eikä korjauksiin tarvittavia tuotteita. Puolueettomana toimijana Investigo keskittyy todentamaan rakennuksen todellisen kunnon sekä tarvittaessa löytämään asiakkaalle sopivat korjausratkaisut, jotta rakennus olisi käyttäjilleen sekä terveellinen, että turvallinen. Autamme asiakkaitamme myös korjaustöiden suunnittelussa, kilpailutuksessa ja valvonnassa.

Investigolla on toimipisteitä Vaasassa, Seinäjoella ja Maarianhaminassa, mutta toimialueemme on koko Suomessa. Puolueeton tutkimus ja raportointi auttavat tekemään oikeita saneerauspäätöksiä ja ratkomaan mahdollisia riitatapauksia.

Niklas Mehtonen

TJ, Rakennusterveysasiantuntija, rakennusinsinööri, energiatodistuksen laatija, sertifioitu energia-asiantuntija Ahvenanmaalla

Lue myös

Miten valita oikea kuntotarkastuksen taso?

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve