fbpx

Ai mikä kosteudenhallintasuunnitelma?

Uusi asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta astui voimaan 1.1.2018. Tämän jälkeen lupaa edellyttävälle rakennushankkeelle on laadittava kosteudenhallintaselvitys. Asetuksen tavoite on välttää rakentamisessa kosteudesta aiheutuvia haittoja.

Kosteudenhallintaselvityksen pohjalta laaditaan työmaalle kosteudenhallintasuunnitelma, eli miten käytännössä toteutetaan selvityksessä olevat vaatimukset ja välitetään riskit.
Rakennushankkeen työmaan kosteudenhallintasuunnitelmassa on nimettävä henkilöt, jotka vastaavat työmaan kosteudenhallinnasta hankkeen eri vaiheissa. Kosteudenhallinnasta voi vastata esimerkiksi vastaava työnjohtaja tai ulkopuolinen kosteusasiantuntija.

Investigo on tänä vuonna ehtinyt laatia useita kosteudenhallintasuunnitelmia, pääosin isoihin opetuskäyttöön tuleviin rakennuksiin Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Meiltä saa myös kosteudenhallintakoordinaattorin palvelut.

Kosteudenhallinnan ohella toinen tärkeä asia työmaalla on puhtaudenhallinta. Meiltä saa myös puhtaudenhallintasuunnitelmat, esim. mikäli työmaa rakennetaan puhtausluokan P1 tai P2:sen mukaisesti. Ota yhteyttä, kerromme mielellään lisää!

Marika Kesti

Rakennusmestari, FISE Kosteudenhallintakoordinaattori, esihenkilö Vaasassa

Lue myös

Miten valita oikea kuntotarkastuksen taso?

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve