Ai mikä kosteudenhallintasuunnitelma?

Uusi asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta astui voimaan 1.1.2018. Tämän jälkeen lupaa edellyttävälle rakennushankkeelle on laadittava kosteudenhallintaselvitys. Asetuksen tavoite on välttää rakentamisessa kosteudesta aiheutuvia haittoja.

Kosteudenhallintaselvityksen pohjalta laaditaan työmaalle kosteudenhallintasuunnitelma, eli miten käytännössä toteutetaan selvityksessä olevat vaatimukset ja välitetään riskit.
Rakennushankkeen työmaan kosteudenhallintasuunnitelmassa on nimettävä henkilöt, jotka vastaavat työmaan kosteudenhallinnasta hankkeen eri vaiheissa. Kosteudenhallinnasta voi vastata esimerkiksi vastaava työnjohtaja tai ulkopuolinen kosteusasiantuntija.

Investigo on tänä vuonna ehtinyt laatia useita Kosteudenhallintasuunnitelmia, pääosin isoihin opetuskäyttöön tuleviin rakennuksiin Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Meiltä saa myös kosteuskoordinaattorin palvelut.

Kosteudenhallinnan ohella toinen tärkeä asia työmaalla on puhtaudenhallinta. Meiltä saa myös puhtaudenhallintasuunnitelmat, esim. mikäli työmaa rakennetaan puhtausluokan P1 tai P2:sen mukaisesti. Ota yhteyttä, kerromme mielellään lisää!

Lue myös

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve

Kiinteistöhuollon kilpailutus tai sen selkäyttäminen

Energiatodistus- koska sitä tarvitaan ja mitä sillä tehdään?