fbpx

Vinkkejä talon keväthuoltoon

Kevät on vihdoinkin saapunut. Lumien sulaessa on hyvä aika tarkistaa kotitalon kunto talven jäljiltä. Kokosimme yhteen tärkeimmät huoltotehtävät.

Tarkista talosi vesikaton kunto ja sen mahdollinen huoltotarve. Lumen paino on saattanut vääntää tai liikutella katetta, jolloin sen kiinnitykset ovat irronneet paikoiltaan. Irronneet kiinnitykset saattavat aiheuttaa veden pääsyn rakenteisiin.

Puhdista myös rännit ja varmista, että sadevesikourut ja syöksytorvet ovat ehjinä paikoillaan.

Auringonpaiste paljastaa talon maalipinnan likatahrat ja rappeutumat. Liat ja pienet homeläikät saa usein puhdistettua pois. Taloa ei tarvitse maalata joka vuosi, mutta hilseilevä maalipinta viestii talon tarvitsevan uutta maalipintaa jo kipeästi.

Tarkista, että ikkunat ja ovet ovat tiiviit eivätkä päästä kosteutta sisälle. Myös ikkunapeltien liitosten tulee olla tiiviitä. Peltien tulee ulottua riittävän kauaksi seinästä sekä kallistua riittävästi ulospäin, jotta ne ohjaisivat sadeveden poispäin seinästä.

Jos tontilla on tilaa, seinän vieressä oleva lumi kannattaa lapioida kauemmaksi. Lumien sulamisvesiä voi myös yrittää ohjata poispäin rakennuksesta.

Mikäli tarvitset apua, voimme tulla tarkastamaan, mikä juuri sinun talossasi on huollon tai uusimisen tarpeessa! Yhteyttä voi ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai vaikka alla olevan lomakkeen kautta.

Lue myös

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve