fbpx

Vinkkejä talon keväthuoltoon

Kevät on vihdoinkin saapunut. Lumien sulaessa on hyvä aika tarkistaa kotitalon kunto talven jäljiltä. Kokosimme yhteen tärkeimmät huoltotehtävät.

  • Tarkista vesikaton kunto ja sen mahdollinen huoltotarve. Lumen paino on saattanut vääntää tai liikutella katetta, jolloin sen kiinnitykset ovat irronneet paikoiltaan. Irronneet kiinnitykset saattavat aiheuttaa veden pääsyn rakenteisiin.
  • Puhdista rännit ja varmista, että sadevesikourut ja syöksytorvet ovat ehjät ja paikoillaan.
  • Tutki maalipintojen rappeumat ja likatahrat. Liat ja pienet homeläikät saa usein puhdistettua pois. Taloa ei tarvitse maalata joka vuosi, mutta hilseilevä maalipinta viestii talon tarvitsevan uutta maalipintaa jo kipeästi.
  • Tarkista, että ikkunat ja ovet ovat tiiviitä, eivätkä päästä kosteutta sisälle.
  • Myös ikkunapeltien liitosten tulee olla tiiviitä. Peltien tulee ulottua riittävän kauaksi seinästä sekä kallistua riittävästi ulospäin, jotta ne ohjaisivat sadeveden poispäin seinästä.
  • Jos tontilla on tilaa, seinän vieressä oleva lumi kannattaa lapioida kauemmaksi. Lumien sulamisvesiä voi myös yrittää ohjata poispäin rakennuksesta.

Mikäli tarvitset apua, voimme tulla tarkastamaan, mikä juuri sinun talossasi on huollon tai uusimisen tarpeessa! Yhteyttä voi ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai vaikka alla olevan lomakkeen kautta.

Niklas Mehtonen

TJ, Rakennusterveysasiantuntija, rakennusinsinööri, energiatodistuksen laatija, sertifioitu energia-asiantuntija Ahvenanmaalla

Lue myös

Miten valita oikea kuntotarkastuksen taso?

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve