Verovähennystä tai avustusta kuntotutkimuksiin, korjaussuunnitelmiin tai energiaparannuksiin

Tiesithän, että osaan Investigon töistä voi saada verovähennystä tai töiden tekemiseen voi saada avustusta.

Kotitalousvähennystä voi esimerkiksi saada kodin tai mökin kunnossa ja perusparannustöihin liittyviin tutkimuksiin, suunnitteluun ja valvojan työhön. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mikäli tilaat meiltä kuntotutkimusta tai -tarkastusta, jonka jälkeen tehdään tarvittava saneeraussuunnittelu laajempaa peruskorjaus- tai parannustyötä varten, voitte saada näistä töistämme kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennystä voitte myös saada perusparannus- tai ylläpitotöiden valvonnasta. Valvonnassa tarkastetaan, että työ tulee asianmukaisesti tehtyä, annetaan neuvoja ja valvonnasta laaditaan myös kuvallinen pöytäkirja.

Lue lisää kotitalousvähennyksistä: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Avustus kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun on tarkoitettu omakotitalon omistajille sekä taloyhtiöille. Avustukset on tarkoitettu kosteus- ja mikrobivaurioituneiden sekä sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin sekä tällaisten rakennusten perusparannusten suunnittelukustannuksiin. Investigolla on tarvittavat avustuksessa vaaditut pätevyydet.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset/Kuntotutkimus_ja_perusparannuksen_suunnittelu

Korjausavustus iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen voi hakea ruokakunnat (kotitaloudet), joissa on 65 vuotta täyttänyt tai vammainen henkilö. Avustusta myönnetään omakotitalon tai asunto-osakkeen korjaamiseen.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset/Korjausavustus_iakkaiden_ja_vammaisten_henkiloiden_asuntoihin

ARA myöntää Energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöt, taloyhtiöt ja ARA-yhteisöt. Investigo voi avustaa teitä energiatodistuksen laadinnassa ja E-luvun laskennassa. Meillä on siihen tarvittavat pätevyydet.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Energiaavustus

Heräsikö kysymyksiä tai tarvitsetko rakennusterveyden asiantuntijan apua? Ota yhteyttä!

Lue myös

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve

Kiinteistöhuollon kilpailutus tai sen selkäyttäminen

Energiatodistus- koska sitä tarvitaan ja mitä sillä tehdään?