Verovähennystä tai avustusta kuntotutkimuksiin, korjaussuunnitelmiin tai energiaparannuksiin?

20 huhtikuun, 2020

Tiesithän että osa Investigon töistä voi saada verovähennystä tai töiden tekemisiin voi saada avustusta.

Kotitalousvähennystä voi esimerkiksi saada kodin tai mökin kunnossa ja perusparannustöihin liittyviin tutkimuksiin, suunnitteluun ja valvojan työhön. Käytännössä tämä tarkoittaa että, mikäli tilaat meiltä kuntotutkimusta tai -tarkastusta, jonka jälkeen tehdään tarvittava saneeraussuunnittelu laajempaa peruskorjaus- tai parannustyötä varten, voitte saada näistä meidän töistämme kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennystä voitte myös saada itse perusparannus- tai ylläpitotöiden valvonnasta. Valvonnassa tarkastetaan, että työ tulee asianmukaisesti tehtyä, tehdään rajanvetoja, annetaan neuvoja ja valvonnasta laaditaan myös kuvallinen pöytäkirja.

Lue lisää kotitalousvähennyksistä: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Avustus kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun on tarkoitettu omakotitalon omistajille sekä taloyhtiöille. Avustukset on tarkoitettu kosteus- ja mikrobivaurioituneiden sekä sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin sekä tällaisten rakennusten perusparannusten suunnittelukustannuksiin. Investigolla on tarvittavat avustuksessa vaaditut pätevyydet.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset/Kuntotutkimus_ja_perusparannuksen_suunnittelu

Korjausavustus iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen voivat hakea ruokakunnat (kotitaloudet), joissa on 65 vuotta täyttänyt tai vammainen henkilö. Avustusta myönnetään omakotitalon tai asunto-osakkeen korjaamiseen.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset/Korjausavustus_iakkaiden_ja_vammaisten_henkiloiden_asuntoihin

ARA myöntää Energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöt, taloyhtiöt ja ARA-yhteisöt. Investigo voi avustaa teitä energiatodistuksen laadinnassa ja E-luvun laskennassa. Meillä on siihen tarvittavat pätevyydet.

Lue lisää avustuksesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Energiaavustus

Heräsikö kysymyksiä tai tarvitsetko rakennusterveyden asiantuntijan apu? Ota yhteyttä!

Niklas Mehtonen