fbpx

Alan ammattilaiset: meiltä saa myös RTA-lausuntoja

Rakennusterveysasiantuntija (RTA) on rakennusten kunnon ja terveellisen sisäympäristön erityisasiantuntija. Terveydensuojelulain 49 §:n mukaisesti terveydensuojeluvalvonnassa voidaan käyttää apuna ulkopuolisia asiantuntijoita.

Ulkopuolisella asiantuntijalla tulee olla tarvittava pätevyys terveyshaittaa aiheuttavien kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten tekijöiden selvittämiseksi. Mittaukset, tutkimukset ja selvitykset on tehtävä, sekä näytteet otettava luotettavasti ja tarkoituksenmukaisin menetelmin.

Rakennusterveysasiantuntija eli RTA on terveydensuojelulain tarkoittama ulkopuolinen asiantuntija, jonka tekemiä asuntojen tai muiden oleskelutilojen tutkimuksia voidaan käyttää terveydensuojeluvalvonnassa.

Tarjoamme myös muille alan ammattilaisille mahdollisuuden saada tutkimusraporttien perusteella Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) lausunto, jotta se kelpaa terveydensuojeluvalvonnan käyttöön.

Investigolla työskentelee neljä sertifioitua rakennusterveysasiantuntijaa: Niklas Mehtonen, Teppo Tervo, Jouni Koivuniemi ja Oscar Buss. Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Niklas Mehtonen

TJ, Rakennusterveysasiantuntija, rakennusinsinööri, energiatodistuksen laatija, sertifioitu energia-asiantuntija Ahvenanmaalla

Lue myös

Miten valita oikea kuntotarkastuksen taso?

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve