fbpx

Laadukkaat kiinteistökaupan kuntotarkastukset meiltä

Omakotitalon myymisessä on tärkeintä tietää, mitä myy. Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja myös alueesta, jolla kiinteistö sijaitsee.

Jokainen omakotitalon ostaja on kiinnostunut siitä, missä kunnossa talo on. Myyjän on kerrottava talon iästä, vioista, aiemmista vaurioista ja vuodoista sekä korjauksista totuudenmukaisesti. Myyjä ei voi esim. salata vesivahinkoa ja toivoa, ettei ostaja esitä vaateita. Toisaalta ostajankin pitää ymmärtää ikääntyneen talon korjaus- ja huoltotarpeet.

Investigo tarjoaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille kiinteistökaupan yhteydessä kuntotarkastuksia. Panostamme laatuun, jotta vältyttäisiin kiinteistökaupan jälkeisiltä riitatilanteilta.

Tarjoamme kuntotarkastuksia kolmessa eri luokassa, jotta kaikille löytyisi sopiva kuntotarkastuslaajuus. Kuntotarkastukset perustuvat KH-kortin ohjeisiin.

Perustason kuntotarkastus – Tarkastamme koko rakennuksen sisältä ja ulkoa. Kaikki tilat, joihin on turvallista päästä, tarkastetaan. Perustason kuntotarkastuksessa tutkitaan rakennusta pääasiassa rakenteita rikkomattomin menetelmin, esim. tehdään kosteusmittaukset pintamittarilla, mutta tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan mitataan myös kosteus rakenteiden sisällä.

Laaja kuntotarkastus – Perustason kuntotarkastustoimenpiteiden lisäksi suoritamme rakenneavauksia riskirakenteisiin. Rakenteet tarkastetaan silmämääräisesti ja aistinvaraisesti, ja saamme paremman käsityksen siitä, missä kunnossa rakenneosa on.

Laaja Plus kuntotarkastus – Sisältää perustason ja laajan tason kuntotarkastustoimenpiteiden lisäksi 4 kpl mikrobinäytettä (homenäytettä) riskirakenteista. Tällä tarkastuksella saadaan tietää kasvaako rakenneavauskohdilla hometta (mikrobeja). Mikrobit ovat niin pieniä, että usein niitä ei voida silmällä edes havaita. On muistettava, että homenäytteet viljellään laboratoriossa suoraviljelymenetelmällä, ja tulokset tulevat noin 4 viikkoa tarkastuksen jälkeen.

Hinnat löytyvät Hinnasto-sivultamme, klikkaa tästä!

Ota yhteyttä, kun haluat kiinteistökaupallesi tarkan ja puolueettoman kuntotarkastuksen. Meiltä saat myös aiemmin tehtyihin kuntotarkastuksiin täydentäviä lisätutkimuksia.

Niklas Mehtonen

TJ, Rakennusterveysasiantuntija, rakennusinsinööri, energiatodistuksen laatija, sertifioitu energia-asiantuntija Ahvenanmaalla

Lue myös

Miten valita oikea kuntotarkastuksen taso?

Energiakriisi uhkaa, älä toista 1970-luvun virheitä!

Muista talosi syyshuolto. Katso muistilistamme!

Salaojan tehtävä kosteudenhallinnassa ja salaojien huoltotarve